DIER EN WELZIJN

DE GOEDE WEG

Respect: dat is het woord dat onze houding ten opzichte van dierenwelzijn het beste beschrijft.

Door schone en droge behuizing, comfortabele bedden, schaduw en koeling in de zomer, bescherming in de winter, fris water en lekker en voedzaam voedsel, tonen we respect voor onze dieren. We gaan er geduldig mee om. Elk ziek dier wordt snel behandeld met professionele hulp en speciale zorg.

Alle boerderijen hebben een zeer hoog overlevingspercentage bij de geboorte en zeer weinig verliezen daarna. Dit is het resultaat van veel aandacht voor afkalven, snelle biestopname en schone en droge behuizing voor de kalveren.

ALTA COW WATCH™

De volwassen koeien zijn allemaal uitgerust met een ALTA COW WATCH stappenteller. Met de stappenteller kunnen we dagelijks de gezondheid controleren. We kunnen zien hoe actief ze zijn en of ze hebben gegeten.

Het bijbehorende computerprogramma vertelt ons welke koeien we moeten controleren op mogelijke gezondheidsproblemen. Via de stappenteller kunnen we ook de vruchtbaarheid van de koe controleren. Dit systeem heeft voor ons een positieve impact gehad op de rekening van onze dierenarts.

Al met al is een gelukkige koe een gezonde koe. Jij zorgt voor haar, zij zorgt voor jou – voor vele jaren.