ONZE LANDBOUWBEDRIJVEN: DUITSLAND

Gras-clover mix

Koepon Farms: Duitsland

In Noordoost-Duitsland, in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, heeft de familie Pon vier boerderijen, die intensief samenwerken als één bedrijf. Met 1000 Jersey-koeien en hun nakomelingen wordt hier de grootste Duitse Jersey-kudde gehouden. In totaal wordt 4.000 hectare bouwland en grasland bewerkt. De 3500 ooien met hun lammeren worden bijna het hele jaar op de weide gehouden. De voederteelt voor onze dieren gebeurt op eigen land.

Het gevarieerde en mooie landschap werd gevormd in de ijstijd. Heuvelachtige velden en weiden worden afgewisseld met bossen en vele meren. De grond is gevarieerd; vruchtbare leemgrond en arme zandgebieden liggen vaak naast elkaar of grenzend aan steenachtige gebieden. Gemiddeld valt er ongeveer 550 mm neerslag. Een team van 60 medewerkers bewerkt dit land en zorgt voor de dieren.

We hebben een speciale verantwoordelijkheid voor de natuur in het Sternberger Seenland. Daarom werd in 2018 besloten om het grootste deel van de akkerbouw en melkveehouderij om te zetten in biologische landbouw. Zo is de koers bepaald voor meer duurzame landbouw.

Wij bieden onze werknemers aantrekkelijke banen. We proberen technische vooruitgang, digitalisering en de liefde voor landbouw en natuur optimaal te combineren. Ons doel is vereenvoudiging van het werk en het verbeteren van de kwaliteit. Het werk wordt minder intensief en efficiënter.