ONZE PRODUCTEN

MELK, LAM EN WOL

De hoofdactiviteit van Koepon is melkproductie. Het doel voor elk van de vijf boerderijen in Europa – biologisch of conventioneel – is om melk van een zeer hoge kwaliteit te produceren. De melk wordt vervolgens verkocht aan lokale zuivelfabrieken en niet alleen betaald op kwaliteit, maar ook op samenstelling, afhankelijk van het land waar het wordt geleverd. Wij streven ernaar om aan de eisen van elke zuivelbedrijf te voldoen door de koeien naar de wensen van de zuivel te fokken en te voeren.

Naast melkproductie genereert akkerbouw een aanzienlijk deel van ons inkomen. We verbouwen een scala aan producten, zoals maïs, tarwe, gerst en soja. Met de biologische boerderij verbouwen we ook producten voor de biologische markt.

Onze schaapskudde van 3500 fokooien produceert kwaliteits vlees. Dit smaakvolle, voedselrijke lamsvlees wordt in heel Duitsland en daarbuiten verkocht. Onze ooien lopen het hele jaar buiten. Voor een betere groei worden de lammeren de laatste weken binnen gehouden en gevoerd met een mix van ruwvoer en krachtvoer.

We hebben ook een kleine zoogkoeienkudde van 65 Salers die verblijven in gebieden waar alleen ruige begrazing mogelijk is.