ONZE LANDBOUWBEDRIJVEN: DUITSLAND

Koepon Farms: Duitsland

In Noordoost-Duitsland, in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, zijn er vier boerderijen van de familie Pon, die steeds intensiever samenwerken als één boerderij. Met 600 Jersey-koeien en hun nakomelingen wordt hier de grootste Duitse Jersey-kudde gehouden. In totaal wordt ongeveer 4.000 hectare bouwland en grasland bewerkt. Bovendien worden 3500 ooien met hun lammeren voornamelijk in de wei gehouden. De voederteelt voor onze dieren vindt bijna uitsluitend op ons eigen land plaats.

Het gevarieerde en mooie landschap werd gevormd in de ijstijd. Heuvelachtige velden en weiden worden afgewisseld met bossen en vele meren. De grond is gevarieerd; vruchtbare leemgrond en arme zandgebieden liggen vaak naast elkaar of grenzend aan steenachtige gebieden. Gemiddeld valt er ongeveer 550 mm neerslag. Een team van 80 medewerkers bewerkt de gebieden en zorgt voor de dieren.

We hebben een speciale verantwoordelijkheid voor de grotendeels intacte natuur in het natuurpark Sternberger Seenland. Daarom werd in 2018 besloten om het grootste deel van de akkerbouw en melkveehouderij om te zetten in biologische landbouw. Zo is de koers bepaald voor een nog duurzamere landbouw.

Wij bieden onze werknemers aantrekkelijke banen. We proberen technische vooruitgang, digitalisering en de liefde voor landbouw en natuur optimaal te combineren. Ons doel is eenvoudiger werk en het verbeteren van de kwaliteit. Het werk wordt eenvoudiger en efficiënter.